viernes, 6 de marzo de 2009

SOBRE ELS CANALS RSS

Els Canals RSS estan disenyats per a la distribuició de notícies o informacions com notícies que contenen llocs web i weblogs.

Els archius RSS comunament es diuen feeds RSS o canals RSS i contenen un resum d’allò publicat en els llocs web d’origen. S’estructuren en un o més ítems (entrades). Cada ítem consta de títol, un resum del text i un enllaç a la font original en la web on es troba el text complet. Ademés es pot incloure informació addicional com el nom de l’autor o la data i l’hora de publicació del contingut.

Llegint l’archiu RSS d’un lloc web és possible sabre si s’ha actualitzat i amb quines notícies o textos, però sense la necessitat d’accedir a les pàgines web. L’archiu RSS conté ademés un enllaç específic per a cada ítem (o entrada) que està en el feed que ens dirigix a la pàgina web amb el text complet de la notícia.

Per a llegir feeds o canals RSS és necessari utilitzar un programa que es diu agregador. Este tipus de programes també es conéixem com lectors de feeds o canals o agregadors de notícies, entre altres variacions.

Un d’aquests programes pot ser el Google Reader, el programa que actualment estem utilitzant per a que la informació “vingue a nosaltres”.



En Educació, els archius RSS poden utilitzar-se per a rebre tot tipus d’actualitzacions que haguen pogut fer-se en les pàgines d’interés nostre.

D’aquesta manera podem vore aquestes actualitzacions sense tindre que buscar la pàgina web original. Encara que, si volem accedir a la pàgina web on es troben les actualitzacions noves, es pot fer sense cap problema a través d’un enllaç que ens faciliten.

Tot açò ens permitirà estalviar molt de temps, ja que ens evita la búsqueda de totes les pàgines web interessants per a nosaltres d’una en una per vore si hi ha actualitzacions o no.



Amb tot açò el que he aprés és a traslladar les pàgines web originals del meu interés a un programa agregador que em permetrà vore les actualitzacions que es realitzen dintre d’aquestes pàgines, sense que tinga que buscar una per una en totes elles.